Knygos "The Oxford Handbook of History of Clinical Neuropsychology" pristatymas

Pradžia: 2024-09-09 09:00
Pabaiga: 2024-09-09 11:00

handbook pristatymas FsFOksfordo universiteto leidykla pateikė ilgokai lauktą staigmeną: išleido labai reikalingą knygą – „Klinikinės neuropsichologijos istorijos vadovą“.

Galvos smegenų pažeidimų pasekmės aprašinėjamos ir tyrinėjamos vos ne 3000 m. (nuo Egipto faraonų laikų), o XIX a. viduryje prasidėjo tokių tyrimų bumas. Tačiau neuropsichologija kaip savaranki psichologijos šaka (ir profesija) atsirado tik vos prieš 60 m. Taigi, neuropsichologija (kaip ir visa psichologija) turi ilgą priešistoriją ir santykinai trumpą istoriją (kaip mokslinių tyrimų ir universitetinių studijų laukas).

Šiame autorių kolektyvo darbe pristatomi esminiai neuropsichologijos raidos etapai, įvairiausi sutrikimai po smegenų lokalinių pažeidimų, neuropsichologinių tyrimų metodai – nuo elementarių testų sutrikimui diagnozuoti iki šiuolaikinių smegenų veiklos neurovaizdavimo technikų. Dalis straipsnių skirta ir neuropsichologijos raidai įvairiuose pasaulio regionuose. Tačiau neabejotinai neuropsichologijos tapsmo savarankia profesija lydere buvo ir išlieka JAV. Malonu kad šalia žymaus neuropsichologo prof. Willjam‘o Barr‘o prie šios knygos sudarymo ir redagavimo darbavosi ir mūsų tautietis prof. Linas Bieliauskas, ne kartą dar nuo 1994 m. neuropsichologijos paskaitas skaitęs ir VU studentams. Būtent šie abu profesoriai ir pristatys savo ir kitų autorių kolektyvinio darbo vaisių.

Vieta: VU Filosofijos fakultetas, 201 aud., 2 aukštas, (Universiteto 9, Vilnius).

Laikas: 2024 m rugsėjo 9 d. 9.00–11.00 val.

Organizatoriai: VU Psichologijos institutas ir LPS Neuropsichologijos grupė

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos