Žigimanto Pečiūros disertacijos gynimas

Pradžia: 2024-06-12 15:00
Pabaiga: 2024-06-12 18:00

Zigimantas2024 m. birželio 12 d. 15 val. 207 aud. Psichologijos instituto doktorantas ŽIGIMANTAS PEČIŪRA gins disertaciją „Naujokų patirtys po įsidarbinimo žaidybinimo perspektyvoje: socializacijos konteksto ir socializacijos pasekmių sąsajos“ psichologijos mokslo krypties daktaro laipsniui gauti.

Mokslinė vadovė – doc. dr. Irena Žukauskaitė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, psichologija – S 006).

Stebėti disertacijos gynimą galite nuotoliniu būdu pasinaudojant nuoroda: bit.ly/3yO2ETt

Disertacijos gynimos tarybos sudėtis:
doc. dr. Jurgita Lazauskaitė-Zabielskė – tarybos pirmininkė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, psichologija – S 006),
prof. dr. Linas Bieliauskas (Mičigano universitetas, JAV, socialiniai mokslai, psichologija – S 006),
prof. dr. Loreta Bukšnytė-Marmienė (Vytauto Didžiojo universitetas, socialiniai mokslai, psichologija – S 006),
doc. dr. Antanas Kairys (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, psichologija – S 006),
prof. dr. Ilona Laurinaitytė (Vilniaus universitetas, socialiniai mokslai, psichologija – S 006).

Anotacija:
Darbuotojų socializacijos tyrimai yra kritikuojami dėl nepakankamo dėmesio moderniems darbo organizavimo sprendimams, su kuriais susiduria naujokai. Inovatyvių technologijų ir vadybinių praktikų integravimas į darbo aplinką tam tikra dalimi keičia ir patį kontekstą, kuriame vyksta naujų darbuotojų socializacija. Viena iš tokių priemonių yra žaidybinimas. Nors organizacijose jis yra sutinkamas neretai, tačiau moksliniai tyrimai pabrėžia nevienareikšmes šio reiškinio pasekmes darbuotojams. Atitinkamai nėra žinoma ir kokią reikšmę žaidybinimo elementais praturtintas kontekstas turi naujokų socializacijai. Šio tyrimo tikslas – ištirti naujų darbuotojų socializacijos konteksto ir socializacijos pasekmių sąsajas žaidybinimo perspektyvoje. Tyrime dalyvavo 575 nauji darbuotojai iš Jungtinės Karalystės ir Jungtinių Amerikos Valstijų, naujame darbe dirbantys ne ilgiau kaip vienerius metus. Tyrimo rezultatai parodė, kad bendrame darbuotojų socializacijos kontekste tiesioginis naujokų sąveikos su žaidybinimo elementais ir jų socializacijos pasekmių ryšys yra labai silpnas, potencialiai užgožiamas kitų kontekstinių veiksnių (pavyzdžiui, socializacijos resursų ar santykių su vadovu kokybe) arba su žaidybinimu susijusių patirčių suvokimo. Šios žaidiminės patirtys turi kur kas didesnę reikšmę naujų darbuotojų socializacijos pasekmių raiškai, o jų formavimas kyla ne tik iš sąveikos su žaidybinimo elementais bet ir kitų socializacijos konteksto veiksnių.

Skaityti disertaciją

Renginyje bus fotografuojama, filmuojama ir renginys bus tiesiogiai transliuojamas internetu. Informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose. Po renginio šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar kitose medija priemonėse.

Kontaktinis asmuo:
Jūratė Rapalavičiūtė
tel.: +370 5 2667616
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos