Vilija TargamadzeIšleista prof. habil. dr. Vilijos Targamadzės monografija „Bendrojo ugdymo mokykla kryžkelėje: akivarai ir kūlgrinda“ (Vilniaus universitetas, 2014, p. 232). Monografijos viršelis - parsisiųsti.

Monografijoje autorė siekia nubrėžti bendrojo ugdymo mokyklos akivarų eskizus ir projektuoti mokyklos kūlgrindą. Nors monografijos objektas tarsi aiškus – bendrojo ugdymo mokykla praeities ir dabarties retrospektyvoje, šiame kūrinyje nėra neginčijamų nuorodų ar vertinimų ir net užrėžtų akivarų ar kūlgrindos ribų, veikiau tik eskizai – atveriama bendrojo ugdymo mokyklos veiklos, jos linkmių, slinkčių ir perspektyvų modeliavimo įžvalgų apmąstymų erdvė. Nepateikiama jokių aiškių receptų, strategijų, etc., brėžiami tik mokyklos veiklos eskizai, kuriuos gali pajausti, pagauti ir modeliuoti įžvalgūs skaitytojai. Tuo pačiu knyga skatina švietimo politikus, mokyklų vadovus, pedagogus, tėvus, mokinius – visą visuomenę – permąstyti mokykliniame gyvenime atsiradusius akivarus ir projektuoti jos kūlgrindą.

Knygos struktūra susideda iš dviejų dalių: pirmoje dalyje  atkreipiamas dėmesys į galimus mokyklos veiklos akivarus ir kūlgrindos pametimą, antrojoje dalyje pateikiamos geros mokyklos įžvalgos bei modeliuojamos geros mokyklos kūrimo eskizų erdvės.

Kontaktinis asmuo:
Sandra Kairė
tel:. +370 5 266 76 25
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos