Zenonas Norkus BMA medalis 20152015 m. balandžio 20-21 dienomis Rygoje, Latvijos mokslų akademijoje įvyko XIV-oji Baltijos šalių intelektinio bendradarbiavimo konferencija „Mokslų akademijų tyrimai ir inovacijos: tarp praeities ir ateities“.

Pirmąją konferencijos dieną buvo iškilmingai įteikti trys Baltijos šalių mokslų akademijų medaliai Estijos, Lietuvos ir Latvijos mokslų akademijų nominuotiems mokslininkams, atlikusiems ypatingai reikšmingus visam Baltijos regionui mokslinius tyrimus, skatinančius Baltijos šalių mokslinį bendradarbiavimą. Iš Lietuvos mokslininkų medalį pelnė Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Mokslo ir strateginės plėtros prodekanas, Sociologijos katedros profesorius Zenonas Norkus.

2015 metais medaliai atiteko šiems trims mokslininkams:

Peeter Jarvelaid

Peeter Järvelaid (Estija) – už svarbų indėlį teisinės istorijos ir lyginamosios teisės tyrimuose bei bendradarbiavimą tarp Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

zenonas norkus

Zenonas Norkus (Lietuva) – už Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Suomijos nepriklausomybės periodų lyginamosios istorinės sociologijos tyrimą. Medalio įteikimą liudijantis diplomas – parsisiųsti

 Benedikts Kalnačs

Benedikts Kalnačs (Latvija) – už ilgalaikį ir produktyvų indėlį atliekant lyginamosios literatūros tyrimus Baltijos šalyse.

 

Baltijos Šalių Mokslų Akademijų sidabro medalių įteikimas nusipelniusiems mokslininkams pradėtas 1999 metais. Viso iki 2015 metų buvo įteikti 26 medaliai.

Konferencijos metu prof. Z. Norkus taip pat skaitė mokslinį pranešimą „Baltijos ekonomikos augimo skirtingais laikotarpiais palyginimas: tarpukario ir atkurtos nepriklausomybės periodai“.

Daugiau apie medalių įteikimą – Latvijos mokslų akademijos leidinio Zinātnes Vēstnesis straipsnyje „Medal of the Baltic academies of sciences“skaityti.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos