VU studentaiPaskelbtas studentų mokslinių tyrimų laisvu nuo studijų metu 2015 metų pavasario semestre finansuotinų paraiškų sąrašas. Finansavimą laimėjo 5 VU Filosofijos fakulteto studentai:

Ieva Vainoraitė, vadovas – prof. Albinas Bagdonas;
Akvilė Bukėnaitė, vadovas – prof. Albinas Bagdonas;
Ieva Stogevičiūtė-Noreikienė, vadovas – doc. Jolita Buzaitytė Kašalynienė;
Goda Gegieckaitė, vadovas – doc. Evaldas Kazlauskas;
Vilius Česnauskas, vadovas – dr. Jurgita Lazauskaitė-Zabielskė.

Viso iš 19  Lietuvos mokslo ir studijų institucijų finansavimą laimėjo 179 studentai, tarp kurių 62 studentai iš Vilniaus universiteto. Tai sudaro beveik trečdalį visų laimėtų paraiškų.

Finansavimą laimėjo šie VU padaliniai: Fizikos fakultetas (15), Taikomųjų mokslų institutas (10), Chemijos fakultetas (9), Biotechnologijos institutas (7), Gamtos mokslų fakultetas (6), Filosofijos fakultetas (5), Biochemijos institutas (3), Filologijos fakultetas (2), Istorijos fakultetas (2), Medicinos fakultetas (1) ir Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas (1), Kauno humanitarinis fakultetas (1).
Pilnas finansavimą laimėjusių studentų ir jų vadovų sąrašas – parsisiųsti.

Galimybę studentams atlikti mokslinius tyrimus laisvu nuo studijų metu suteikia Lietuvos mokslo taryba pagal ES struktūrinių fondų projektą „Studentų mokslinės veiklos skatinimas“. Studentų moksliniai tyrimai laisvu nuo studijų metu – paramos rūšis, teikianti galimybę I ir II studijų pakopos studentams vykdyti mokslinius tyrimus mokslo ir studijų institucijoje laisvu nuo akademinių užsiėmimų metu.

Dalyvauti konkurse galėjo Lietuvos mokslo ir studijų institucijų tyrėjai ir Lietuvos mokslo ir studijų institucijų nuolatinės studijų formos I–III bakalauro kursų ir I magistrantūros kurso studentai, kurių 2014 m. rudens semestro visų studijuotų dalykų įvertinimų svertinis vidurkis yra lygus arba didesnis nei 8,0.

Bendra mokslinio darbo trukmė yra 3 mėnesiai. Nuo mokslinės praktikos ši paramos rūšis skiriasi tuo, kad vykdoma studijų semestrų (pavasario arba rudens) metu ir yra gilinamojo, o ne pažintinio pobūdžio veikla. Moksliniais tyrimais siekiama suteikti studentui kasdienius tiriamojo darbo įgūdžius, įtraukti studentą į mokslinių tyrimų, vykdomų jo aukštojoje mokykloje, tematiką, į institucijoje vykdomus tyrimus pagal valstybės bei tarptautines mokslo programas, gilinti dalykines žinias bei praktinius (laboratorinius) įgūdžius.

Studentui praktikos metu 3 mėnesių trukmės moksliniam darbui skiriama 451, 80 eurų (1560 litų) stipendija.

Daugiau informacijos – Lietuvos mokslo tarybos svetainėje
Informacijos šaltinis – portalas VU Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos