Birželio 22 d. Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje įvyko jau tradicija tampantis renginys „Fenomenologinės refleksijos“, kurio metu buvo paskelbti ir apdovanoti Geriausio kokybinio darbo Lietuvoje 2016 konkurso nugalėtojai.

Urbotienė EglėPagrindiniu laimėtoju ir geriausiu kokybiniu darbu Lietuvoje 2016 išrinktas Eglės Urbutienės magistro darbas „Onkologinės ligos atsinaujinimo baimės patyrimas“. Darbo vadovė: doc. dr. Neringa Grigutytė. Vilniaus universitetas, Filosofijos fakultetas, 2016.

Papildomai buvo apdovanoti:
a) dr. Daiva Penkauskienė už FILOSOFINĘ REFLEKSIJĄ IR TEORINĮ ĮŽVALGUMĄ daktaro disertacijoje „Išprovokuotas mokymosi permąstymo patyrimas universitetinių bakalauro studijų metu“. Darbo vadovė: prof. dr. Valdonė Indrašienė, Mykolo Romerio universitetas, 2016.

b) Justina Kvedaravičiūtė už METODOLOGINĮ NUOSEKLUMĄ, EPISTEMOLOGINĘ IR ASMENINĖS POZICIJOS REFLEKSIJĄ bakalauro darbe „Jaunų suaugusių dvasingumo fenomeno sampratos tyrimas“. Darbo vadovas: prof. dr. Rimantas Kočiūnas,Vilniaus universitetas, Filosofijos fakultetas, 2016.

Belevičienė Justina VUc) Justina Belevičienė, kurios bakalauro darbui „Jaunų žmonių, augusių kartu su Dauno sindromą arba autizmą turinčiu broliu ar seserimi, patyrimas“ (vadovė prof. dr. Roma Jusienė, Vilniaus universitetas, Filosofijos fakultetas, 2016) suteiktas specialusis prizas už DIDŽIAUSIĄ AUGIMO POTENCIALĄ.

Šiais metais konkursui buvo pateikta 19 baigiamųjų darbų, apgintų įvairiose Lietuvos aukštosiose mokyklose. Konkurso komisiją, vadovaujamą soc. m. dr. Agnės Jurgaitytės - Avižinienės, sudarė dešimt įvairias specialybes (edukologiją, socialinį darbą, psichologiją, filosofiją, sociologiją) ir skirtingas Lietuvos bei Anglijos aukštąsias mokyklas atstovaujantys kokybinius tyrimus atliekantys mokslo žmonės. Toks gausus skaitytojų būrys buvo pasitelktas tam, kad būtų užtikrinta, kad kiekvieną darbą skaitytų niekaip su jo autoriumi nesusijęs žmogus. Iš devyniolikos darbų tik aštuoni pateko į antrąjį turą, o dar po kelių mėnesių išaiškėjo pagrindiniai laimėtojai.

Kokybinių tyrimų konkursą šiais metais rėmė: Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka, leidykla „Tyto Alba“, knygų ir laisvalaikio prekių parduotuvė „Sofoklis“, restoranas „Sue's Indian Raja“, Fenomenologinių tyrimų institutas, floristai „Indigo gėlės“.

Fenomenologinių tyrimų instituto informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos