berniukas ir mergaiteDarbui Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos mobiliosiose komandose nuo 2018 m. liepos 1 d. visoje Lietuvoje ieškomi socialiniai darbuotojai ir psichologai (turintys darbo patirties su vaikais ir (ar) šeimomis, priklausomybes turinčiais asmenimis ir (ar) jų šeimomis).

Trumpai apie mobiliąsias komandas:

Mobilioji komanda – Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos specialistų (socialinio darbuotojo, psichologo ir specialisto (socialinio darbuotojo ar psichologo), turinčio žinių ir (ar) darbo patirties su priklausomybę turinčiais asmenimis ir (ar) jų šeimomis) grupė, per keturiolika kalendorinių dienų nuo vaiko paėmimo iš jo atstovų pagal įstatymą (nustačius 2 grėsmės vaikui lygį) atliekanti su šeima jos gyvenamojoje ar kitoje vietoje intensyvų darbą (teikianti intensyvią kompleksinę, individualią ar grupinę, konsultacinę ir kitokią pagalbą, atliekanti saugumo ir rizikos veiksnių šeimoje bei šeimos stiprybių ir poreikių pagalbai, šeimos narių elgesio pokyčių įvertinimus, rengianti rekomendacijas atvejo vadybininkui dėl tolesnio darbo su šeima organizavimo, siekiant padėti šeimos nariams koreguoti elgesį ir sudaryti saugią gyvenamąją aplinką vaikui.

Mobiliosios komandos specialistai – darbuotojai, dirbantys pagal darbo sutartis.

Mobiliosios komandos darbo laikas – specialistai dirbs darbo dienomis, darbo valandas nustatys Tarnybos teritorinio skyriaus vedėjas. Atsižvelgiant į tai, kad mobiliosios komandos pagalba turėtų būti teikiama šeimos gyvenamojoje vietoje ir į pagalbos tikslą, darbo valandos, tikėtina, bus nuo 11 iki 19 val. arba nuo 12 iki 20 val. ar pan.

Mobiliosios komandos narių darbo vieta – Vilniaus m. Kauno m. ir Vilniaus, Kauno, Utenos, Tauragės, Telšių, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Marijampolės apskričių centruose. Apskrityse dirbantieji teiks pagalbą pastarosios teritorijoje esančiose savivaldybėse, Vilniaus ir Kauno miestuose dirbantieji pagalbą teiks šeimoms, gyvenančioms minėtuose miestuose.

Atlyginimas – 1113 Eur iki mokesčių išskaitymo (apie 850 Eur „į rankas“).

Mobiliosios komandos nariams bus organizuojami 3 dienų mokymai (birželio mėn.), tačiau kiekvienas jų turės atitikti keliamus kvalifikacinius reikalavimus.

Darbo pradžia: 2018 m. liepos 1 d.

Išsami informacija pateikiama Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos tinklalapyje

Sužinok apie Socialinio darbo ir Psichologijos studijas Vilniaus universitete!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos