kelrode logoVilniaus Universiteto studentų mentorystės projektas „Kelrodė žvaigždė“ – Universiteto dovana Lietuvai!

Vilniaus Universitetas (VU) kartu su Izraelio Ambasada vykdo studentų mentorystės projektą „Kelrodė žvaigždė“, kurio pagrindinis tikslas – skatinti studentus savanoriauti ir tapti draugais-mentoriais socialiai pažeidžiamiems vaikams. Šio projekto įkvėpėjas Amos Carmeli ir organizacija „Perach“– viena sėkmingiausių švietimo iniciatyvų, kurios pradžia buvo Izraelyje, tačiau dabar organizacija išsiplėtusi jau 25-iose pasaulio valstybėse. Panašūs projektai vykdomi nuo Naujosios Zelandijos iki Čilės, o dalyvaujančių asmenų skaičius jau skaičiuojamas šimtais tūkstančių.

Kaip tai veikia?

VU 2018 m. vasarį į mokyklas išleido pirmąją dalį savanorių-mentorių, kurie tapo projekto Kelrodėmis žvaigždėmis. VU studentai dalį savo laiko skiria bendravimui su 3–6 klasių vaikais iš nepasiturinčių ar naujai į šalį atvykusių, socialinę atskirtį patiriančių šeimų. Svarbiausias tikslas – užmegzti ryšį tarp dviejų socialinių grupių, kurios tikrovėje retai susitinka ir gali bendrauti. Studentai padeda vaikams, kuriems sunkiau sekasi mokytis, bendrauti ir kuriems reikia vyresniojo draugo, būsiančio geru pavyzdžiu.

Bendradarbiaujant su Vilniaus m. savivaldybe, Švietimo ir Mokslo ministerija, Vilniaus miesto mokyklomis ir vaikų dienos centrais per 2018-uosius metus bus siekiama suburti 100 studentų ir atrinkti 100 vaikų, kurių kiekvienas turės po savo asmeninę Kelrodę žvaigždę – VU studentą savanorį.

Mentoriai susitinka su savo jaunaisiais draugais mažiausiai dviem valandom vieną kartą per savaitę.

Užsiėmimai vyksta namuose, universiteto erdvėse, žaidimo aikštelėse, bibliotekose, muziejuose. Užsiėmimus prižiūri „Kelrodės žvaigždės“ koordinatoriai, tačiau mentorius ir vaikas turi laisvę spręsti, ką veikti – ruošti namų darbus, žaisti kompiuterinius žaidimus ar futbolą, eiti į filmus, leisti laisvalaikį gamtoje ir pan.

Pirma mokymų diena: 2018 m. spalio 30 d.(nuo 16.00 iki 21.00 val.), Vilniaus universiteto centriniai rūmai (Universiteto g. 3), 239 seminarų kambarys.
Antra mokymų diena: 2018 m. lapkričio 7 d.(nuo 16.00 iki 21.00 val.), Vilniaus universiteto biblioteka (Universiteto g. 3) B3 seminarų kambarys.

Daugiau informacijos apie projektą ir registracijos anketa

Kontaktinis asmuo: Aivaras Jonyka, tel. (85) 239 3295, mob. tel. 8 682 19944,

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos