Humanities2018 m. lapkričio 23 d. 17 val. maloniai kviečiame dalyvauti seminare „Humanitarinių mokslų savigyna: neatremiamo argumento paieškos“. Seminaras vyks Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto 301 aud. (Universiteto g. 9, Vilnius).

Jau kurį laiką tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje gamtamokslininkai, mokslo politikai ir administratoriai, verslo struktūros ir viešoji nuomonė humanitarus „per drimelį laiko“ ir verčia pagrįsti savo reikšmę. Dėl šio spaudimo vis daugėja veikalų, skirtų humanistinio lavinimo ir humanitarinių mokslų svarbai pademonstruoti. Juose imamasi įvairių argumentavimo strategijų, skirtingų tiek savo apimtimi (ar svarbios atskiros disciplinos, ar humanistika apskritai), tiek išeities taškais (pasitelkiant ekonominius, politinius, kultūrinius ir kt. argumentus). Tačiau kol kas tenka pripažinti, kad laukiamų rezultatų šios strategijos nedavė, ir neaišku ar duos, nes jos arba ne(pa)veikia sprendėjų nuomonės, arba išvis jų nepasiekia.

Kodėl šie argumentai neveikia? Ar galimas humanitarinių mokslų savigynos ABC? Ar egzistuoja (bet kokią) kritiką neutralizuojantis, neatremiamas argumentas už humanitarinių mokslų svarbą? – klaus humanitarinių mokslų reikšmės problematiką tiriantys dr. Kęstas Kirtiklis (VU) ir dr. Aldis Gedutis (KU) bei kvies diskutuoti apie galimas alternatyvias argumentavimo strategijas ir kryptis.

Seminaro prieiga VU Filosofijos fakulteto facebook paskyroje.

Seminaras yra tyrimų projekto „Humanitarinių mokslų reikšmė: globalūs argumentai ir lituanistinė specifika“. Projektą finansuoja Lietuvos mokslo taryba (LIP-081/2016/LSS-250000-1131).

Kontaktinis asmuo: Kęstas Kirtiklis, , (8 5) 266 7617

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos