74560f99d2641961dd0e7ecb82d7ad0408371677 article scale2018 m. gruodžio 1 d. 18 val. kviečiame į Vilniaus universiteto Filosofijos instituto docento dr. Nerijaus Mileriaus monografijos „Žiūrėti į žiūrintįjį: kinas ir prievarta“ pristatymą. Pristatymas vyks Paviljone (Pylimo g. 21B). Jo metu dalyvaus Audronė Žukauskaitė (Lietuvos kultūros tyrimų institutas), Agnė Narušytė (Vilniaus dailės akademija) bei autorius.

Renginio prieiga facebook paskyroje.

Monografijoje pristatomas prievartos metakine tyrimas, vykdytas 2016-2018 metais. Autoriaus teigimu, joje atsižvelgiama į metakiną ir jo vizualizuotos prievartos pavyzdžius. Tam pasitelkti interpretuoti M. Antonioni, S. Kubricko, M. Haneke’s, A. Amenabaro kino kūriniai. Metakinu vadinamas toks kinas, kuriame vienu ar kitu aspektu reflektuojamas pats kino fenomenas, o taip sukuriamas „kino kine“ efektas. Svarbu pabrėžti, jog monografijoje atsispindi ir žiūrovo, t. y. žiūrinčiojo į žiūrintįjį, problematika.

Ši monografija skirta filosofijos, kino, vizualumo, kultūros studijų specialistams, taip pat visiems, besidomintiems kino filosofijos, vizualumo ir kino teorijos klausimais.

Tyrimą finansavo Lietuvos kultūros taryba (sutarties Nr. S/HUM-4(6.49)/2016).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos