20181206 101531 copy2018 m. gruodžio 6-8 dienomis VU Filosofijos fakultete vyko konferencija „Gamtos transformacijos ir antropologinis skirtumas: ontologija, etika, menas“.

Jos metu buvo skaitomi pranešimai ir diskutuojama šiuolaikinės žmogaus apibrėžtys, Antropoceno, santykio su gamta ir gyvūnais problematika, gamtos redukavimas į kraštovaizdį mene, gamtos ir gyvūno sampratų transformacijos, gyvūnų teisių problematiškumas, biofilosofijos ir biopolitikos klausimai.

Plenarinį pranešimą skaitė žymus italų filosofas, naujojo realizmo pradininkas Maurizio Ferraris. Jis pristatė naujojo realizmo pagrindines problemas, orientuodamasis į žmogaus apibrėžties, žmogaus ir gyvūno skirtumo aspektus. Išdėstė savo požiūrį į medijų reikšmę socialinės tikrovės, žinijos ir darbo sampratų transformacijoms. Maurizio Ferraris – tarptautiniu mastu pripažintas italų filosofas, Ontologijos Laboratorijos (LabOnt) vadovas, Paryžiaus Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales vizituojantis profesorius. Savo tyrimuose jis nagrinėja ontologijos, estetikos, hermeneutikos problematiką.

Lietuvių filosofai Mintautas Gutauskas, Danutė Bacevičiūtė, Vaiva Daraškevičiūtė pristatė savo tyrimus vykdomus LMT finansuojamame projekte „Gamtos transformacijos vėlyvojoje modernybėje: ontologiniai ir antropologiniai aspektai“ (Nr. S-MOD-17-5). Svarbu pabrėžti, jog aptariama konferencija buvo šio projekto renginys.

Taip pat renginyje dalyvavo Kristupas Sabolius, Audronė Žukauskaitė, Gaetano Churazzi, Gianluca Cuozzo, Antonio Dall‘Igna, Ernesto Sferrazza Papa ir keletas jaunųjų Turino universiteto kolegų.

Ypač mažo finansavimo sąlygomis buvo pasinaudota gera fakulteto technine aparatūra ir pora pranešimų buvo skaitomi via Skype.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos