U. Schnyder2019 m. spalio 25 d. Vilniuje vyko IX-oji kasmetinė traumų psichologijos konferencija, kurioje pranešimus skaitė žymūs psichotraumatologijos mokslininkai iš Šveicarijos, Norvegijos, Izraelio bei Lietuvos. Lietuvos ir pasaulio psichotraumatologijos mokslininkai dalinosi įžvalgomis ir patirtimi, kaip efektyviai suteikti pagalbą įvairius trauminius išgyvenimus patyrusiems žmonėms.

Džiaugiamės, kad pavyko į Vilnių pasikviesti vienus geriausių psichotraumatologijos atstovų, tokių kaip prof. Ulrich Schnyder (Šveicarija). Jis apžvelgė efektyviausias pagalbos praktikas, skirtas išgyvenantiems potrauminį stresą.

Konferencijoje pranešimus taip pat skaitė prof. Siri Thoresen (Norvegija) bei prof. Rachel Dekel (Izraelis). Jautrią temą gvildeno prof. Thoresen – apie vaikų, išgyvenusių trauminiu įvykius, raidą ir ateitį. O prof. Dekel apžvelgė, kaip sunkūs asmens išgyvenimai neišvengiamai keičia ir visos šeimos ar poros santykius ir kaip tokiu atveju geriausia padėti ne tik traumą patyrusiam asmeniui, bet ir jo artimiesiems. Konferencijoje pranešimus taip pat skaitė mokslininkai iš Lietuvos – dokt. I. Daniūnaitė, D. Prižginė, dokt. D. Gražulytė ir dokt. A. Bakaitytė.
R. DekelS. Thoresen
 
Konferencijos organizatoriai Lietuvos traumų psichologijos asociacija ir Vilniaus universiteto Psichotraumatologijos centras. Renginio partneris – Lietuvos psichologų sąjunga.
 
 
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos