EdukologijosEdukologijos magistrantūros programa kviečia esamus ir būsimus mokyklų vadovus įgyti magistro laipsnį VU Ugdymo mokslų institute. Siekiant užtikrinti kokybiškas studijas mokyklų vadovų tikslinei grupei, 2024 metais magistrantūros studijose buvo parengta nauja studijų šaka „Švietimo politika ir lyderystė mokyklų vadovams“. Ja siekiama parengti kompetentingus mokyklų vadovus aktyviai vadybinei veiklai bendrojo ugdymo mokyklose ir gebančius orientuoti mokyklos lyderystę spręsti ne tik esamus dabarties, bet ir numatomus ateities švietimo iššūkius.

Edukologijos magistrantūros studijos mokyklų vadovams pasiūlys galimybę studijuoti švietimo politikos ir vadybos, švietimo sociologijos, švietimo teisės, ekonomikos ir finansų, lyderystės strategijas švietime, ugdymo turinio vadybos, šiuolaikinės ugdymo filosofijos, tyrimų metodologijos dalykus. Studijų metu taip pat bus siūlomi studijų kursai, padedantys gilintis į tokias aktualias tematikas, kaip demokratiškos mokyklos kūrimas, medijų, technologijų, tame tarpe ir dirbtinio intelekto, poveikis mokyklai, tarpkultūriškos ir įtraukios mokyklos kūrimas, tiesioginės migracijos patirties turinčių vaikų integracija mokykloje ir kita.

Unikalus šių studijų aspektas – Lyderystės forumai mokyklų vadovams, kurie skatins studentus analizuoti skirtingas aktualius ir problematiškas su mokyklų vadyba ir lyderyste susijusių temas, kylančių iš praktikos ir ieškoti jų sprendimo būdų. Šie tęstiniai forumai studijų metu paskatins mokyklų vadovų kaip aktyvių švietimo politikos formuotojų ir švietimo pokyčius inicijuojančių profesionalų bendruomenės kūrimąsi ir įsigalinimą veikti.

Taip pat studijų metu bus sudarytos sąlygos tarptautiškumo patirtims įgyti: skirtinguose studijų dalykuose su Vilniaus universiteto dėstytojais dirbs užsienio dėstytojai, o antraisiais studijų metais bus sudarytos galimybės tarptautinėms stažuotėms užsienio mokyklose ar kitose švietimo įstaigose.

Edukologijos magistrantūros studijų mokyklų vadovams mentoriaus docentas dr. Sergėjus Neifachas ir dėstys aukštą kompetenciją turintys mokslininkai bei praktikai, dirbantys švietimo politikos, administravimo ir lyderystės lauke: profesorė dr. Lilija Duoblienė, profesorius dr. Rimantas Želvys, profesorius dr. Arūnas Poviliūnas, docentė dr. Irena Stonkuvienė, doc. Vita Venslovaitė, doc. Sandra Kairė, partnerystės profesorius Kęstutis Kaminskas, partnerystės docentė Eglė Daunienė, Nacionalinio NVO švietimo tinklo vadovė Judita Akromienė, dr. Irena Raudienė ir kiti.

Studijų tikslinė grupė: švietimo įstaigų (išskyrus aukštąsias mokyklas) vadovai, jų pavaduotojai ugdymui ir ugdymą organizuojančių skyrių vedėjai:

  • dirbantys vadovai (direktoriai), neturintys magistro laipsnio ir norintys tęsti darbą užimamose pareigose po 2027 m. rugpjūčio 31 d.;
  • vadovavimo patirtį turintys ir potencialiai galintys tapti vadovais, kurie yra registruoti švietimo įstaigų vadovų rezerve (www.emokykla.lt).

Studijų trukmė – 2 metai; vieta – Vilniaus universitetas, Vilnius

Studijų pradžia –2024 m. rugsėjo 13 diena, pabaiga – 2026 m. birželis.

Studijų tvarkaraštis – orientuotas į dirbančius asmenis, numatyti užsiėmimai ketvirtadieniais – šeštadieniais, du studijų kursai per mėnesį.

Studijų forma – gyvai, numatant galimybę pagal kurso specifiką pereiti visai studentų grupei prie darbo nuotoliniu būdu.

Studijų užskaitymas – dirbantiems mokyklų vadovams profesinės praktikos užskaitymas. Kitų ankstesnėse studijų programose išklausytų studijų kursų, atitinkančių šią siūlomą studijų programą, užskaitymo galimybė.

Valstybės finansuojamų studentų skaičius – 30. Šios vietos finansuojamos Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.

Priėmimas į magistrantūros studijas prasideda gegužės 22 d. Prašymai studijuoti teikiami per stojančiųjų aptarnavimo sistemą VU ISAS – https://is.vu.lt/pls/mg/isas.login

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos