Johs paskaitaVilniaus universiteto (Post)autoritarinių kraštovaizdžių tyrimų centre viešės prof. Johannes Hjellbrekke. Ta proga centro sociologų grupė kviečia instituto kolegas į profesoriaus paskaitą.

Sociologijos disciplinoje MCA metodas taikomas jau seniai ir plačiai. Bene labiausiai šį metodą išpopuliarino prancūzų sociologas P. Bourdieu. Sociologiją ženkliai įtakojusios knygos „Distinction“ tezės apie socialinės erdvės bei skonių atitikimus buvo grįstos būtent erdvinės matematikos metodais. Tobulėjant programinei įrangai šie metodai tampa vis labiau prieinami ir vis plačiau taikomi.

 

2024 m. gegužės 29d. 9:00, Filosofijos fakulteto 307 aud. profesorius plačiau papasakos apie šio metodo taikymo principus. Turėsime progą išgirsti ir apie šio metodo subtilybes, su kuriomis Johs susidūrė nagrinėdamas labai įvairius – socialinių klasių ir socialinio mobilumo, kultūros sociologijos, gyvenimo būdo bei nuostatų – klausimus. Paskaita laisva visiems norintiems dalyvauti.

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos