Mandala 242024 m. birželio 12–14 d. nuo 10.00 iki 18.00 val. Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto Hindi auditorijoje Tibeto vienuolės kurs Vadžrajogini smėlio mandalą. Nesvarbu, ar mandalą suvokiame kaip meno kūrinį, ar kaip šventą objektą, tai gera proga susipažinti su Himalajų kultūra.

2024 m. birželio 14 d. 18.00 val. VU Teatro salėje Tibeto kultūros vakaras „Dvi kultūros – vienas kelias“. Pirmoje renginio dalyje Tibeto vienuolių ritualinius šokius su kaukėmis lydės tradiciniais instrumentais atliekama muzika. Antroje – Leono Somovo audiovizualinė istorija apie kelionę į Rytus bei interaktyvios mandalų projekcijos.

2024 m. birželio 16 d. bus galima stebėti mandalos išardymo ritualą. Tai reta galimybė apmąstyti šio pasaulio reiškinių nepastovumą ir laikinumą. Visiems susirinkusiems bus dovanojamos Vadžrajogini mandalos smiltelės, iš kurių buvo supilta mandalą.

Įėjimas laisvas

Renginio organizatoriai:

Dharmachakra centras, VU Azijos ir transkultūrinių studijų institutas ir Azijos menų centras

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos