BG5A19062024 m. birželio 26 d. 11 val. kviečiame jus į dr. Lauros Stankevičiūtės atvirą paskaitą „Cirkadiniai ritmai: jų reikšmė ir svarba senėjimo ir demencijos procesuose“. Dr. Laura Stankevičiūtė yra miego neuromokslininkė. Jos moksliniai tyrimai skirti miego pokyčių, smegenų senėjimo ir Alzheimerio ligos sąsajoms tirti. Ją ypač domina lyčių skirtumų aspektas. Kaip moterų reprodukcinių hormonų svyravimas menopauzės metu daro įtaką miego architektūros pokyčiams bei skatina smegenų pažeidžiamumą neurodegeneraciniams procesams ir kognityvinių funkcijų silpnėjimui. Ateityje Laura siekia šias žinias pritaikyti kuriant labiau individualizuotus miego gydymo metodus, skatinančius sveiką kognityvinį senėjimą. Dr. Laura Stankevičiūtė doktorantūros studijas atliko BarcelonaBeta Brain Research Centre ir Harvard Medical School. Ji taip pat yra The Alzheimer's Association International Society to Advance Alzheimer's Research and Treatment (ISTAART) Miego ir cirkadinių ritmų (Sleep and Circadian Rhythms) valdybos narė.

Paskaitoje bus apžvelgta miego ir cirkadinių ritmų anatomija bei reguliacijos mechanizmai. Kalbėsime apie cirkadinių ritmų pokyčius gyvenimo trajektorijoje ir kaip šių ritmų kaita yra susijusi su neurodegeneraciniais procesais ir demencija. Paliesime naujas miego ir cirkadinių ritmų kvantifikavimo technologijas bei susipažinsime su miego ir cirkadinių ritmų sutrikimų gydymo tendencijomis.

Prie paskaitos galite prisijungti paspaudę šią nuorodą - https://bit.ly/4b1lDYl

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos