Kinas naujienoms02022 m. birželio 21 d. 20:00 val. kviečiame į režisierės Eglės Vertelytės naujo dokumentinio filmo „Managers of Luck“ („Sekmės vadybininkai“) viešą peržiūrą.

Dokumentiniame filme grupė Vilniaus universiteto mokslininkų tyrinėja, kaip žmonės įvairiose kultūrose susitvarko su nežinomybės pojūčiu savo gyvenime, kaip deramasi su likimu ir daromi sprendimai, kokia vieta tenka sėkmei ir atsitiktinumui. Tuo tikslu mokslininkai keliauja po Indiją, kur bendrauja su „profesionaliais likimo žinovais“ – Bengalijos astrologais, diskutuoja su mokslininkais ir vienuoliais, dalyvauja apeigose bei ritualuose.

Filmas sukurtas vykdant Europos Socialinio fondo finansuojamą projektą „Tarp pasirinkimo ir determinizmo: kultūrinė laisvos valios, sėkmės ir atsitiktinumo patyrimo bei konceptualizavimo įvairovė“ (DOTSUT-22 (09.3.3-LMT-K-712-01-0111)). Projekto vykdytojai: prof. Audrius Beinorius, dr. Vytis Silius, doc. Renatas Berniūnas ir dr. Vilius Dranseika.

Po peržiūros vyks diskusija su režisiere ir projekto dalyviais.

Renginys vyks kino teatre „Pasaka" (Šv. Ignoto g. 4, Vilnius)

Išankstinė registracija renginio dalyviams (privaloma): https://forms.gle/fmc9mz4LyzbXP7kR8

Renginio afiša

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos