sustainabilityBirželio 18 d. VU Senatas pritarė naujos fakulteto bakalauro studijų programos „Tvarumas ir ateities visuomenės“ (Sustainability and Future Societies) vykdymui. Tai sociologijos krypties studijų programa, kuri bus vykdoma anglų kalba. Priėmimas prasidės šį rudenį, o programa startuos nuo 2025 m. rugsėjo mėn. Tai pirmoji studijų programa, siūloma užsienio ir Lietuvos studentams, Filosofijos fakultete ir 24-oji studijų programų pakete.

Studijų programos tikslas - parengti socialinio tvarumo ir pokyčių specialistus, kurie, taikydami socialinės atsakomybės ir lygių galimybių, miestų ir bendruomenių plėtros, viešosios politikos ir vystomojo bendradarbiavimo žinias bei naudodami metodologinius įrankius ir socialines teorijas, gebės analizuoti visuomenių raidos ir demografinės kaitos problemas, siūlyti duomenimis grįstus praktinius sprendimus, bei kurti socialines inovacijas, prisidedančias prie tvarių ir įgalintų ateities visuomenių plėtros.

Programos išskirtinumas: tarpdiscipliniškumas ir transdiscipliniškumas; problemų sprendimu grįstos dirbtuvės su partneriais; mobilumo praktika užsienyje (SHOUT projekto patirties pagrindu).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos