Seminarui22024 m. birželio 27 d. 10 val. kviečiame jus į seminarą A. Prioro “Laikas ir determinizmas”: filosofinė ir vertimo problematika. Seminaras vyks Filosofijos fakulteto 308 aud., (Universiteto g. 9, Vilnius)

Arthuro Prioro (1914–1969) knygos “Praeitis, dabartis ir ateitis” septintasis skyrius “Laikas ir determinizmas” yra brandžiausias Prioro bandymas sukurti nedeterministinę laiko logiką, numatančią, kad dalis ateities įvykių yra atsitiktiniai. Šiame tekste Prioras pateikia dvi išsišakojančio laiko struktūra besiremiančias teiginių apie ateitį semantikas – okamistinę ir Peirce’o, siūlančias savitus atsitiktinių teiginių apie ateitį teisingumo kriterijus. Pranešimo metu bus pristatomos pagrindinės Prioro šiame tekste išvystytos idėjos.

Pranešėjai: Živilė Pabijutaitė (Vilniaus universitetas), Pranciškus Gricius (Oksfordo universitetas, Vilniaus universitetas)


Finansavimą skyrė Vilniaus universiteto Mokslo skatinimo fondas, sutarties Nr. MSF-JM-24/2022.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos