sadm zvaigzdeRugsėjo 27-ąją Lietuvoje minint Socialinių darbuotojų dieną, LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje buvo įtekti „Gerumo žvaigždės“ apdovanojimai. Tai aukščiausias ministro apdovanojimas, skiriamas asmenims, ypač pasižymėjusiems socialinės apsaugos ir darbo srityje.

„Gerumo žvaigždė“ už socialinių paslaugų kokybės standartų kūrimą, konsultacijas nevyriausybinėms organizacijoms ir socialinių darbuotojų mokymų iniciatyvas buvo įteikta ir VU FsF Socialinio darbo ir socialinės gerovės katedros mokslininkei dr. Ievai Adomaitytei-Subačienei. Atsiimdama apdovanojimą ji sakė:

 

 

„Man visada buvo svarbu pritaikyti mokslo žinias praktikoje. Dar rašydama daktaro disertaciją Vilniaus universitete, pradėjau tyrinėti socialinių paslaugų kokybės užtikrinimo veiksnius ir kaip kokybė yra suprantama dirbant labai kompleksišką socialinį darbą dinamiškoje aplinkoje. Savo mokslinių tyrimų ir podoktorantūros stažuotės metu įgytų žinių pagrindu sukūriau kokybės užtikrinimo standartą NOKAS, kuris jau treti metai yra diegiamas Nacionaliniam skurdo mažinimo tinklui priklausančiose organizacijoje. 

 

Labai džiugu, kad buvo įvertintas mano indėlis konsultuojant socialinių paslaugų organizacijas bei stiprinant inovacijų ir tvarumo kultūrą socialinėje srityje. Socialinis darbas yra bene sparčiausiai kintanti profesija, kurioje susiduriame su labai didele socialinių iššūkių įvairove. Manau, šis apdovanojimas yra mokslu grįstų žinių svarbos pripažinimas sprendžiant šiuos iššūkius.“

Džiaugiamės ir sveikiname dr. Ievą Adomaitytę-Subačienę su apdovanojimu!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos