53498548219 2c363627d0 oVilniaus universiteto Filosofijos fakulteto (VU FsF) mokslininkė, Psichologijos instituto Raidos psichopatologijos tyrimų centro vadovė, Klinikinės psichologijos katedros profesorė dr. Rasa Barkauskienė išrinkta Europos asmenybės sutrikimų tyrimų asociacijos (European Society for the Study of Personality Disorders, ESSPD) Valdybos nare 2024–2027 m. laikotarpiui.

Džiugu, jog platesniame kontekste buvo pastebėta ir įvertinta 2017 m. VU FsF Raidos psichopatologijos tyrimų centre pradėta sisteminga mokslinių tyrimų kryptis asmenybės sutrikimo rizikos paauglystėje srityje bei jos rezultatų komunikacija klinikinei praktikai Lietuvoje.

ESSPD kaip aukštos kompetencijos akademija vienija profesionalus, pasižyminčius aukštos kokybės darbu asmenybės sutrikimų srityje mokslo, politikos formavimo, klinikinių įgūdžių ir (arba) švietimo ir mokymo srityse. Ji skatina ir remia mokslinius tyrimus, klinikinę patirtį, tarptautinį bendradarbiavimą ir informacijos sklaidą apie visus asmenybės sutrikimų aspektus, įskaitant epidemiologiją, etiologiją, diagnostiką ir vertinimą, eigą ir gydymą Europoje. Asociacija siekia atliepti specifinius asmenybės sutrikimų srities poreikius moksliniams tyrimams ir klinikinei praktikai bei aktyviai tai plėsti į šalis, kuriose ši sritis mažiau išvystyta.

Sveikiname prof. dr. Rasą Barkauskienę ir didžiuojamės mūsų Fakulteto mokslinių tyrimų tarptautiniu pripažinimu!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos