Reportažas apie japonų menininko Sadao Mino kūrybines dirbtuves ir rankų darbo popieriaus washi parodą. Renginio kuratorė Vilniaus dailės akademijos Tekstilės katedros ir Vilniaus universiteto Orientalistikos centro lektorė dr. Miglė Lebednykaitė.

Tradiciškai washi gaminamas tik iš natūralių medžiagų ir atspindi Japonijos estetikos savitumą. Neseniai japoniškas tradicinis rankų darbo popierius washi buvo įtrauktas į UNESCO nematerialaus kultūrinio paveldo sąrašą.

2015 m. rugsėjo 4–6 d. vyko IV Japonijos kultūros festivalis, kurio metu buvo galima pamatyti menininko Sadao Mino washi popieriaus parodą (LITEXPO, Menų salė). Sadao Mino (gimė 1940 m. Tokijuje), japoniško popieriaus gamybos meistrystės mokėsi iš dviejų meistrų: Minoru Fujimori ir Seiji Akamatsu. 2010 m. Okinavos saloje atidarė nuosavą washi studiją „Oz“. Sadao Mino yra surengęs personalines parodas Paryžiuje, Tokijuje, Ibarakio ir Hiogo prefektūrose, Lietuvoje – Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje Vilniuje (2013), Panevėžio miesto dailės galerijoje (2014) ir Beatričės Kleizaitės-Vasaris menų galerijoje Marijampolėje (2014). Jungtinėje parodoje Mece (Prancūzija) Sadao Mino buvo apdovanotas Meco miesto mero prizu.

Rugsėjo 5 d. 12 val. menininkas skaitys paskaitą bei praves japoniško rankų darbo popieriaus gamybos demonstraciją (LITEXPO, Konferencijų salė 1.2).

Šaltinis: LRT televizija, 2015-09-03 laida „Laba diena, Lietuva“ (76 min 38 s)

Prieiga per internetą: http://www.lrt.lt/mediateka/laidos/L/1579/laba_diena_lietuva

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos