Kai aš lankiausi Indijoje, Maharaštros valstijoje, ir interviu metu klausdavau žmonių apie kun. Donato Slapšio SJ palikimą Indijoje, jie dažnai man atsakydavo, kad tai yra sukurta katalikų tikinčiųjų bendruomenė, kuri yra išsilavinusi, nuoširdžiai tikinti ir laiminga.

Ši bendruomenė iki šiandien puikiai prisimena lietuvį kunigą, kuris 60 metų praleido Indijoje ir net paskutiniais savo gyvenimo metais, kai sveikata nebeleido užsiimti aktyvia sielovada, nenorėjo darbo vietos užleisti pelnytam poilsiui.

Dažno interviu metu aš išgirsdavau pasakymą, kad kun. D. Slapšys SJ tikrąja to žodžio prasme tapo tikru Indijos gyventoju, kuris puikiai mokėjo marathi kalbą, išmanė vietos tradicijas ir prisitaikė prie klimato. Apklaustųjų atmintyje jis nebebuvo užsienietis misionierius, atvykęs į Indiją vykdyti sielovadą – jis buvo vietinis kunigas, kuris padeda žmonėms jų kasdieniuose rūpesčiuose.

Skaitykite visą straipsnį

Parengė VU Indijos tyrimo centro jaun. mokslo darbuotojas Laurynas Kudijanovas

Šaltinis: Bernardinai.lt / 2024 m. rugpjūčio 19 d.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos